Обучението по гражданско поведение е наш приоритет

22.11.2012 10:42

Работата по гражданско обучение и възпитание с нашите възпитаници и техните родители е много важна част от нашата педагогическа дейност” – споделя Донка Пенева, директор на ЦДГ”Щастливо детство” и разказа за интересни инициативи провели се в градината.

ЦДГ "Щастливо детство"гр.Дулово отбеляза 19 ноември - Световният ден за превенция на насилието върху деца по достъпен и интересен начин за малките ни възпитаници. Госпожа Джина Минкова служител в Детска педагогическа стая на РУ”Полиция” Дулово поднесе на децата беседа подкрепена с филмчета за деца на тема : Как да се предпазят от непознати хора в дома и на улицата; Как да постъпи детето ако се загуби; Към кого да се обърне за помощ .  Затвърди се  представата за чичко полицай като най - добрият приятел на децата в беда. А г-жа Минкова им е вече приятел, скоро и бяхме на гости в полицейското управление,по повод празника на полицията -8 ноември, където ни запозна с колегите си и средствата за защита  при залавяне на „лошите” хора !  Ето и нашето обръщение към всички възрастни по повод:
 
20- НОЕМВРИ - СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА ДЕТЕТО! ДЕН НА КОНВЕНЦИЯТА ЗА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО !
 
  СКЪПИ ВЪЗРАСТНИ !
Ниe , Вашите приятели - децата от ЦДГ " Щастливо детство"град Дулово, Ви изпращаме нашите щастливи усмивки и празнични пожелания. Нека ние, децата от Дулово, всички заедно да призовем ; Майки и Татковци, Дами и Господа,
Ние сме смисълът на Вашият живот ! 
 За да бъдем здрави, за да играем щастливи, за да растем отговорни и за да живеем спокойни ,
 ПАЗЕТЕ НАШИТЕ ПРАВА ! Осигурете ни обич и уважение, храна и топлина, равен шанс да се учим и живеем в съгласие !
  Екипът на ЦДГ "Щастливо детство" продължава провеждането на мероприятия с деца и възрастни, за гражданското обучение и възпитание, за формиране на гражданско поведение и отношение.”