Четиридесет служители на ОДМВР-Силистра с награди по случай професионалния празник на българската полиция

07.11.2022 17:33

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

Четиридесет  служители на ОДМВР-Силистра с награди по случай професионалния празник на българската полиция

 

 

 

Директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков награди с „Писмена похвала” 40 служители на дирекцията, показали висок професионализъм и инициативност при изпълнение на служебните си задължения. Наградите им се връчват по случай професионалния празник на българската полиция 8 ноември – Архангеловден.

По предложение на началника на РУ-Силистра 16 полицаи от охранителния и оперативния състав на управлението са отличени за постигнати високи резултати при изпълнение на поставените им задачи. С професионални постижения награда са заслужили 18 служители на РУ-Тутракан и 5 на РУ-Дулово. „Писмена похвала“ получава и 1 разследващ полицай от отдел „Разследване“ при областната дирекция.

 

 

На 8 ноември – Св. Архангел Михаил, традиционно се отбелязва професионалният празник на българската полиция. Той е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за отбелязването му е на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов. Тогавашният министър на вътрешните работи и народното здраве Иван Русев приема идеята и с одобрението на Софийския митрополит денят на св. Архангел Михаил (21 ноември по стар стил) става празник на полицаите.  С решение на Министерския съвет, по предложение на Националния полицейски синдикат, традицията 8 ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1999 г.

 

 

07.11.2022 г.                                                                   Пресцентър на ОДМВР-Силистра