Картички от САЩ и Великобритания пристигнаха за коледния конкурс на НЧ „Бялата лястовица-2018“ в Дулово

13.12.2022 17:42

Коледното настроение в Дулово дойде с две събития съчетани в едно – изложба и концерт. И през тази година фоайето в сградата на Община Дулово грейна  с красотата на коледните картички изработени от деца от цяла България, от САЩ и Великобритания, а за празничното настроение се погрижиха самодейци от читалището.

Участниците в V Национален конкурс за коледна картичка са двойно повече от миналия – имаме 2713 участници от 139 населени места в България. За първа година в Конкурса участват и 11 български деца, живеещи зад граница – Българското неделно училище „Българче“, град Крю, Великобритания, както и деца от САЩ-съобщава Мариана Маринова-председател на читалището.  Изложбата ще бъде експонирана до 23 декември, като и тази година ще можете да си закупите картичка от изложбата, с което ще подпомогнете обновяването и обогатяването на материално-техническата база на НЧ „Бялата лястовица – 2018“. Всеки може сам да определи цената на картичката, която си е харесал. Част от картичките ще бъдат продадени на 20 декември на Коледния благотворителен базар, организиран от Община Дулово.

Мащабността, която този конкурс достигна, подобава и неговото тържествено отбелязване. С песни и танци, самодейците от НЧ „Бялата лястовица – 2018“, отправиха своя поздрав към всички участници в конкурса и всички гости на откриването.

В своето приветствие към организаторите на конкурса, самодейците и ръководителите, д-р Юксел Ахмед акцентира на това, че петото, юбилейно издание прави читалище „Бялата лястовица“ и град Дулово в столица на коледното настроение, претворено от  децата на България в неповторими и красиви празнични послания, а оказва се, че вече е прехвърлило границите на страната ни. Това ни радва, защото виждаме колко са талантливи децата ни и най-важното е, че със своето творчество те се включват в благородна кауза.

Празникът завърши с общо хоро.

 

ВАНЯ ПЕТРОВА