КОЛЕДАРЧЕТА ГОСТУВАХА В ОБЩИНА ДУЛОВО

20.12.2022 17:49

Добри гости – коледари гостуваха точно на Игнажден – 20 декември и в навечерието на Коледа и Нова година на ръководството на общината и на съветниците от Общинския съвет в Дулово. С традиционни песни и наричания детски коледарски групи поздравиха ръководния екип на Община Дулово.

Коледарчетата от  ДГ“МИР“ заедно с директорката Петранка Михайлова и учители Галина Дафинова и Невин Махмуд и децата от ДГ “Щастливо детство“ с директорка Йълдъз Осман и преподаватели Мая Михайлова и Вилиана Георгиева с много вълнение и настроение изпълниха добрите наричания и създадоха истинско празнично настроение.

 Коледните песни и благослови  за здраве и  берекет през Новата година  бяха отправени към д-р Юксел Ахмед-кмет на общината, инж. Невхис Мустафа-председател на ОбС-Дулово, заместник-кметовете Юксел Исмаил, Доротея Тотева и Алтимир Адамов, Мариана Илиева - началник на направление “Образование“. Всички те бяха сурвакани и  от веселите и усмихнати сурвакарчета от ДГ „Мир“. Децата бяха дарени с подаръци, сладка почерпка и парички от стопаните на общината, които им благодариха от сърце и им пожелаха да са живи, здрави и щастливи.

На последната за годината, тържествена сесия присъства и областния управител на Силистренска област инж. Николай Неделчев. Коледарска група от ТС“Жътварче“ приветства с коледни песни  общинските съветници и гостите. Преди деловата част бяха наградени отличилите се през годината 21 спортисти от общината и техните треньори.

Областният управител поздрави ръководния екип на общината и общинските съветници и им пожела хубави празници. Пожелания за здраве и успехи през Новата 2023 година отправиха и инж. Невхис Мустафа и д-р Юксел Ахмед.

ВАНЯ ПЕТРОВА