ОДМВР-Силистра с мерки за охраната на обществения ред и гарантиране на сигурността през предстоящите празнични дни

23.12.2022 14:57

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

ОДМВР-Силистра с мерки за охраната на обществения ред и гарантиране на сигурността през предстоящите празнични дни

 

 

 

В ОДМВР-Силистра са предприети мерки за опазване на обществения ред и гарантиране на сигурността през коледните и новогодишните празници. Създадена е организация за полицейско присъствие около обектите и местата, където традиционно има струпване на хора – търговски обекти, базари, църкви и др. С органите на местната власт са набелязани съвместни действия за безпроблемно протичане на празниците, добър обществен ред и безопасно движение по уличната мрежа.

Полицейското присъствие по пътищата в областта ще бъде засилено. Полицейските служители ще подпомагат и регулират движението, но и ще следят за водачи с рисково поведение - неправилно изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение, отнемане на предимство и др.

Планирани са специализирани полицейски операции по безопасност на движението, включително и в малките населени места. Ще се следи за управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. Контрол ще се осъществява и върху спазването на скоростните режими.

Препоръки от пътна полиция вижте тук:

 

 

23.12.2022 г.                                               Пресцентър на ОДМВР-Силистра