Рецитаторски конкурс „Аз обичам България“ в детска градина „Мир“-Дулово

09.02.2023 05:51

 

За четвърта поредна година в детска градина  „Мир“-Дулово се проведе рецитаторски конкурс  „Аз обичам България“, посветен на  националния празник
3 март и 145-та годишнина от Освобождението на България,
150 -та годишнина от гибелта на Васил Левски и 145 години от рождението на Христо Ботев.

В конкурса на детската градина участваха 50 деца от всички възрастови групи, като право на класиране и участие в областния рецитаторски конкурс
 „С България в сърцето“ имат деца от трета група(5-6г) и четвърта група (6-7г).
Със специално приветствие Петранка Михайлова - директор на ДГ “Мир“ откри рецитаторския конкурс и представи журито в състав: председател  Александра Ангелова(председател на Обществения съвет към детската градина)  Юзлем Хамид, представител от направление „Образование“ на общината и Петранка Михайлова, директор на детската градина.                       С много вълнение и вдъхновение децата  рецитираха стихотворения за България, Трети март и великите  революционери - Васил Левски и Христо Ботев със  стихотворения написани от съвременни български автори.
Журито определи и участниците, които ще представят ДГ „ Мир“ в областния рецитаторски конкурс: Йоана Генова-първо място; на второ място-Георги Димитров и Анзар Байрам; на трето място-Джерен Джевдет и Сияна Събева.

Групово участие на деца от група „ Смехорани“ с рецитала „Разказвай ми“.

 Петранка Михайлова – директор на ДГ “Мир“   поздрави участниците за блестящото представяне и пожела на педагогическата колегия нови творчески успехи.  Председателят на журито, г-жа Ангелова благодари на децата и техните учители за чудесната подготовка и представяне, а г-жа Хамид  връчи  на отличените награди и  „Сертификат за участие“ и им пожела успехи в областния конкурс. Всички участници в конкурса бяха наградени с книжки и сертификати за участие осигурени от детската градина и общината.

ВАНЯ ПЕТРОВА