За поредна година Община Дулово подарява общ абитуриентски бал

25.05.2023 16:05

Най-очакваното събитие за зрелостниците от община Дулово е  абитуриентския бал, предхождан от специалното празнично шествие. Във вечерните часове на 24 май централната улица  на Дулово беше огласена от възгласите на абитуриентите от Випуск-2023-та. По централната улица на града те преминаха в дефиле и бяха изпратени от техните близки и приятели на празничната си бална вечер в местно заведение.

Там бяха посрещнати  от д-р Юксел Ахмед –кмет на общината и от Доротея Тотева-заместник-кмет“Хуманитарни дейности“, които бяха домакините на празничната вечер.  По утвърдила се вече традиция четирите средни училища –СУ“В.Левски“ и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт (ПГООТ) от Дулово, СУ“Й. Йовков“с.Окорш и СУ“Хр.Ботев“с.Паисиево- се събират, за да празнуват заедно завършването на средното  образование на своите дванадесетокласници.  Идеята е на общинското ръководство, което още през 2019 г положи началото на тази традиция. Община Дулово пое и разходите по организацията и провеждането на абитуриентския бал за 158 зрелостници

Кметът на Община Дулово д-р Юксел Ахмед лично поднесе поздравителни адреси, подаръци и уникални медали на 51 отличници от Випуск-2023-та.  Специално внимание, с грамоти и парична награда, бе отредено на Християн Маринов, за постигнати високи успехи и отлично представяне на конкурси. Празнични  адреси имаше и за директорите, заместник-директорите и класните ръководители на абитуриентите.

ВАНЯ ПЕТРОВА