Най-големия празник в ислямския календар - Курбан Байрам

28.06.2023 05:33

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО,

Позволете ми да поднеса моите най-сърдечни поздравления към всички, които честват най-големия празник в ислямския календар - Курбан Байрам.  Празникът, който ни учи на мъдрост и толерантност и ни прави още по-отговорни и по-добронамерени към ближния. Нека да съхраним духа на разбирателството, както и вярата в човеколюбието и търпението, в милосърдието и вечните житейски добродетели!

            Спазвайки традицията в тези дни се срещаме и почитаме родителите, близки и роднини, радваме се на децата и поглеждаме с надежда в бъдещето.

 Празничните дни свързваме със семейните ценности, посвещаваме ги на смирението, покаянието, помирението и опрощението. Нека тези вечни добродетели изпълват и нашето ежедневие и ни водят към по-добри и по-успешни дни.

            Нека живеем в мир и просперитет! Нека се множат добрите ви дела, усмивките на децата ви и щастието край семейното огнище!

             Бъдете здрави и нека е хубаво празничното настроение!

ЧЕСТИТ КУРБАН БАЙРАМ!!

 

 Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД                                                                                                                     кмет на Община Дулово