Първият учебен ден - 15 септември

15.09.2023 06:02

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО,

В навечерието сме на специален за България празничен ден. Всички ние отново ще видим как вратите на детските градини и училищата в страната ни се отварят празнично, за да посрещнат децата, малките и големите ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелания за добро начало своите деца и внуци.

           Първият учебен ден - 15 септември  - е най-вълнуващия ден за българското образование и много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта ни към знанието и образованието.

 

Скъпи ученици, учители и родители,

 

            Най-вълнуващ е празникът за първокласниците, които с много емоции ще прекрачат прага на родното училище. На всички тях пожелавам незабравими дни, успешно обучение и доверие в учителите, с които ще бъдат заедно!

Настъпващият, последен - Първи учебен ден - е празничен  и за дванадесетокласниците. За тях това е  последна година в училище - като ученици. Скъпи зрелостници, желая на всички вас успешно дипломиране и реализация, която сте избрали.

На вас, родители, пожелавам да бъдете по-близо до децата си, за да ги подготвяте заедно с техните учители за предизвикателствата на живота.

Обръщам се към преподавателските екипи и към ръководствата на детските градини и училищата, за да им благодаря за усилията и труда, който полагат за обучението на младото поколение на общината.

Благодаря ви за всеотдайността и ви пожелавам,  все така с увереност, воля и желание да работите и да реализирате нови проекти и дейности в името на бъдещето на децата ни.

          Желая на всички здраве, сили и упоритост, любознателност и откритост за новото и градивното, за да получите заслуженото удовлетворение от добре свършената работа!

 

Честит Първи учебен ден!

Честит празник!

На добър час!

 

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД                                                                                                       кмет на Община Дулово