Двама са задържани с наркотици при операция на РУ-Дулово

01.02.2024 17:35

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

 

Двама са задържани с наркотици при операция на РУ-Дулово

 

 

 

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, е проведена на 31 януари от служители на група „Криминална полиция“ при РУ-Дулово. Действията са предприети след предварителна  оперативно-издирвателна работа и разследване на информация за лица, занимаващи се с наркотици.

Първоначално в село Черковна криминалистите засекли 27-годишен, известен с противоправни прояви, и при извършения личен обиск открили у него 18 топчета от алуминиево фолио, съдържащи общо 12.80 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест.

В хода на по-нататъшното разследване криминалистите се насочили към 48-годишен от село Межден, съпричастен по случая. В дома му в селото било извършено претърсване, при което били открити и иззети 89.75  грама канабис. Мъжът е задържан в полицейския арест. Той има богато криминално минало, включително и за престъпления, свързани с наркотици.

 По случая е образувано  досъдебно производство по чл. чл.354 а, ал.3 от Наказателния кодекс, разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Силистра.

 

01.02.2024 г.                                                  Пресцентър на ОДМВР-Силистра