Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 18-21.11.2016 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

АДМИНИСТРАТИВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 18-21.11.2016 г.

 

 

Силистра. 40-годишният И.И. е заподозрян в притежаване на наркотични вещества. На 19 ноември при полицейска проверка, извършена на обществено място в областния град, у него били намерени 0.2 грама хероин, идентифициран с полеви наркотест. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.

29-годишният А.М. е засечен да шофира лек автомобил „Фолксваген” в срока на изтърпяване на наказание „Лишаване от право да управлява МПС”, след като вече е наказван за същото провинение по административен ред. Той бил спрян за проверка на 18 ноември около 22.50 часа по ул. „Добруджа” в Силистра. Срещу него е започнато бързо производство.

Взломна кражба е извършена в периода 14-19 ноември от частен дом в село Войново. Противозаконно са отнети ъглошлайф, медна пръскачка, бензинопил, електрожен и други вещи. На адреса е извършен оглед и е образувано досъдебно производство.

Дулово. Водач без книжка и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние е установен от пътни полицаи в Дулово. 40-годишният Н.А. бил зад волана на лек автомобил „Мерцедес”, когато на 18 ноември бил спрян за проверка. Срещу него е започнато бързо производство.

ПТП. Пътнотранспортно произшествие е станало на 18 ноември около 10.00 часа по пътя Силистра – Русе, в района на разклона за село Сребърна. Лек автомобил „Ауди”, управляван от Р.Т. (53 г.), пътуващ в посока Русе, е навлязъл в насрещната лента и се ударил в идващ срещу него лек автомобил „Сеат”. Пострадал 55-годишен пътник от първия автомобил, който получил фрактура на дясното рамо. Образувано е досъдебно производство.

 Пожарна безопасност и защита на населението. Два пожара са гасили огнеборците през почивните дни. Горели са сухи треви в Силистра и село Окорш. Няма материални загуби.

Съобщение. На 22 и 23 ноември 2016 г. група „Миграция” при ОДМВР-Силистра няма да работи с граждани. Извиняваме се за причиненото неудобство.

 

21.11.2016 г.