Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 25-28.11.2016 г.

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

АДМИНИСТРАТИВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 25-28.11.2016 г.

 

 

Силистра. Кражба от два леки автомобила „Пежо”, паркирани в съседство по ул. „Славянска” в Силистра, е извършена в нощта срещу 27 ноември. Чрез счупване на стъклата на предните врати неизвестно лице е отнело противозаконно 2 куфара с перфоратори, други 2 с инструменти, измервателен уред и алуминиева стълба. По случая е образувано досъдебно производство.

Тутракан. Трима са заловени да превозват дърва с неясен произход. 53-годишният К.И. и Р.И. (62 г.) били засечени от полицията на 24 ноември в района на село Нова Черна, докато превозвали с каруци по 1 куб.м дърва, добити незаконно от горския фонд. Без редовно писмено позволително транспортирал същото количество дърва и 43-годишният Е.И. Той бил установен на следващия ден в района на село Зафирово. Незаконните дърва са иззети, а по случаите са започнати бързи производства.

Тутракански полицаи установиха водач, ранил пешеходец и избягал. Пътнотранспортното произшествие е станало на 24 ноември около 18.30 часа в село Преславци. 55-годишният С.Р. ударил с автомобила си „Рено” 72-годишен пешеходец, причинявайки му счупване на таза, след което напуснал местопроизшествието и се укрил. В рамките на няколко часа полицейски служители установили виновния водач и го задържали за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Дулово. Лек автомобил „Мицубиши”, противозаконно отнет в Дулово, е установен изоставен с повреда в околностите на града. Престъплението е извършено във вечерните часове на 27 ноември. Полицията изяснява случая, образувано е досъдебно производство.

 

28.11.2016 г.