Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 09-12.12.2016 г

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

АДМИНИСТРАТИВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 09-12.12.2016 г.

 

 

Силистра. Водач, седнал зад волана след употреба на алкохол, е установен от пътни полицаи. На 11 декември около 03.20 часа 34-годишният Ш.Г. шофирал лек автомобил „Опел” по ул. „Петър Мутафчиев” в Силистра, когато бил спрян за проверка. Алкохолната му проба с дрегер отчела 1.94 промила. Мъжът е задържан, срещу него е започнато бързо производство.

Кражба на дамска чанта е извършена в петък в Силистра. Чантата била оставена върху стол във фризьорски салон, където се намирала и собственичката. Неизвестно към момента лице влязло в салона и отнело противозаконно чантата със съдържащите се в нея 2 мобилни телефона, фотоапарат, документи и други вещи, след което побягнало. По случая работи РУ-Силистра, извършва се проверка.

Дулово. С 1.68 промила алкохолно съдържание управлявал лек автомобил „Мицубиши” 40-годишният Н.А. Пътни полицаи спрели мъжа на 10 декември около 22.40 часа в Дулово. Н.А. е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е започнато бързо производство.

Тутракан. Десет куб.м дърва за огрев с неясен произход пренасял с товарен автомобил ГАЗ 24-годишният Е.И. Той бил засечен от полицейски служители в петък около 19.00 часа в района на село Сокол. Незаконният товар е иззет, а по случая е започнато бързо производство.

За кражба на дърва досъдебно производство е образувано срещу 43-годишния Е.Й. На 9 декември мъжът откраднал около 10 куб.м дърва за огрев от землището на село Малък Преславец, но докато ги транспортирал с товарен автомобил бил заловен от полицейски служители.

Пожарна безопасност и защита на населението. Лек автомобил „Опел” се е запалил по време на движение вследствие на късо съединение. Произшествието е станало на пътя между Силистра и село Калипетрово на 10 декември около 12.00 часа. Няма пострадали хора. Унищожени са купето, задните гуми и газовата уредба. Пожарът е потушен от екип на силистренската противопожарна служба.

Пластмасов контейнер за смет е изгорял в Тутракан. Пожарът възникнал на 09 декември около 05.55 часа след на небрежна работа с огън и е потушен от екип на местната противопожарна служба.

Без материални щети са други 8 пожара, възникнали през почивните дни. На 10 декември около 02.00 часа запалени автомобилни гуми са били хвърлени в двора на новата джамия в Силистра, но пожарът се е самозагасил преди пристигането на огнеборците. Няма материални загуби.

Без щети е и друго произшествие, станало същата нощ в областния град. Неизвестно към момента лице направило опит да запали автомобилна гума пред входната врата на къща, но опитът му се оказал неуспешен.

Сухи треви и листна маса са горели в районите на селата Добруджанка, Пожарево, Овен, Иширково, Гарван и Ламбриново. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Екипи на пожарната са се справили с произшествията, преди да се стигне до материални загуби.

 

 

12.12.2016 г.