Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 16-19.12.2016 г.

 МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

АДМИНИСТРАТИВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 16-19.12.2016 г.

 

 

Силистра.  Двама са заловени да шофират без книжки и в едногодишния срок от наказването им по административен ред за същото деяние. На 16 декември в село Полковник Чолаково 51-годишният Я.С. бил зад волана на лек автомобил „Опел”, а същия ден в село Поройно 44-годишният Н.Р. шофирал същата марка лек автомобил, когато били спрени за проверка. Срещу тях са започнати бързи производства.

Водач в нетрезво състояние е установен от пътни полицаи. 31-годишният Л.К бил засечен на 17 декември около 04.00 часа по бул. „Велико Търново” в Силистра да шофира лек автомобил „Фолксваген”. Проверката с дрегер показала 1.47 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. Образувано е досъдебно производство.

Две телефонни измами са реализирани през последните три дни в Силистренско. В петък 88-годишен мъж от село Ламбриново получил обаждане от мъж, представящ се за зет му, който му поискал пари за сделка със земя. Обяснил, че ще изпрати свой приятел да вземе парите. Така старецът дал на непознат, който го посетил в дома му, сумата от 2000 лв.

Друг 88-годишен мъж от Силистра е втората жертва на измама. Вчера той се доверил на телефонно обаждане от мним следовател, който му съобщил, че дъщеря му е допуснала пътнотранспортно произшествие с тежко пострадало дете. Поискал пари, за да бъде освободена от наказателна отговорност. Вярвайки, че помага на дъщеря си, възрастният човек дал на непознат наличните си 3150 лв.

По случаите в РУ-Силистра са образувани досъдебни производства.

Дулово. Дърва с неясен произход пренасял с лек автомобил „Рено” 27-годишният Д.Т. Той бил засечен от полицейски служители на 17 декември в Дулово. Дървата – около 1.5 куб.м., за които той не притежавал документи и разрешително за превоз, са иззети, а по случая е започнато бързо производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Лек автомобил „Опел” е изгорял тази нощ в Силистра. Сигналът за произшествието е получен в 02.12 часа. Екип на силистренската противопожарна служба е загасил пожара. Изясняват се причините, довели до запалването.

Без материални щети са други три пожара, гасени от екипи на пожарната през почивните дни. Горели са отпадъци в метални контейнери в Силистра и Тутракан и розетка на коминно тяло в областния град.

 

19.12.2016 г.