Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 19/20.12.2016 г.

 МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

АДМИНИСТРАТИВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 19/20.12.2016 г.

 

 

Дулово. 21-годишният Д.Б. е задържан, след като опитал да прикрие пътнотранспортно произшествие с пострадал. Инцидентът е станал вчера около 22.00 часа по пътя между селата Вокил и Овен. С управлявания от него „Мерцедес” младежът ударил 41-годишен мъж, който вървял от дясната страна на платното, причинявайки му счупване на единия крак. За да прикрие случилото се, Д.Б. заедно с двамата си спътници, откарал пострадалия в Спешния център в Дулово, но обяснил, че го е намерил в безпомощно състояние на пътя. Полицейски служители на РУ-Дулово провели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които установили истината по случая и прекия извършител, който е задържан за срок до 24 часа. Разследването продължава, образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Деца при игра с огън причинили пожар в необитаема къща в Силистра вчера около 15.30 часа. Огнеборци от местната противопожарна служба се справили бързо с произшествието и предотвратили разрастването на пожара. Изгоряла мебел.

Отпадъци в метален контейнер са горели вчера в областния град. Произшествието станало около 17.20 часа. Огнеборци загасили пожара, няма материални щети.

 

20.12.2016 г.