На 26 септември – операция „Европейски ден без загинали на пътя - EDWARD” и в Силистренска област

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

На 26 септември – операция „Европейски ден без загинали на пътя - EDWARD и в Силистренска област

 

 

 

За четвърта поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността сред страните-членки и техните партньори се осъществява проектът EDWARD - European Day Without A Road Death – Европейски ден без загинали на пътя. Проектът е подкрепен от Европейската комисия и ще се проведе на 26 септември, а целта е на този ден да няма загинали при пътни инциденти.

В България през настоящата година операцията ще протече под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“. Идеята е всички участници в движението да помислят за рисковете, с които се сблъскват или на които може да изложат останалите, за това как самите те могат да допринесат за намаляването на опасностите на пътя.

В Силистренска област, както и в цялата страна, в Европейския ден без загинали ще се проведе 24-часов контрол на движението по пътищата. В операцията ще се включат максимален брой полицейски служители, а спрямо нарушителите ще се прилага принципът на нулева толерантност. Ще бъдат използвани при пълна натовареност всички технически средства за контрол на скоростта.

На 26 септември нека всички обединим усилия и с отговорно поведение да постигнем общата цел – да няма загинали при пътнотранспортни произшествия.

 

 

 

25.09.2019 г.                                            Пресцентър на ОДМВР-Силистра