ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ДУЛОВО От МОН обявяват 5 и 6 януари (четвъртък и петък) за неучебни дни за цялата страна

Във връзка с предупрежденията за влошаване на метеорологичната обстановка- рязко понижение на температурите до -20 градуса и обилни снеговалежи  в предстоящите дни до края на седмицата- общинското ръководство се обръща към всички жители на общината с молба да се заредят с хранителни продукти от първа необходимост, с нужните им лекарства и да не предприемат пътувания, ако не е крайно наложително.

От ВиК се обръщат с молба към населението, към собствениците на фирми и предприятия, към директори на детски и учебни заведения, към кметовете на населените места, да предприемат мерки за обезопасяване на водоснабдителните си съоръжения и инсталации.

В национален мащаб от МВР призоваха шофьорите да не пътуват между четвъртък и неделя заради очаквани сериозни валежи от сняг.

От КАТ предупреждават, че ще спират камионите с тегло над 12 тона и през трите дни, в които се очакват валежи. Това са - четвъртък, петък и събота, - 5,6 и 7-ми януари.

          От МОН обявяват 5 и 6 януари (четвъртък и петък)  за неучебни дни за цялата страна. Това става със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. Причините са влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури в цялата държава.

        Учениците от всички училища трябва да се върнат в класните стаи на 9 януари (понеделник). Пропуснатият учебен материал ще се наваксва чрез преструктуриране на учебното съдържание. Ще бъдат създадени условия учениците да могат да се явят на олимпиади и състезания в неучебните дни. 

В Община Дулово има осигурено денонощно дежурство.                                    При кризисни ситуации и необходимост жителите на общината  да звънят на тел.112.