Училищни новини

Показани 1 - 10 от 40

Урок по родолюбие

19.01.2021 17:44

В детска градина „Мир“ –Дулово и филиалите към нея продължават традициите създадени през годините, да подготвят специални уроци по родолюбие, с които разкриват пред своите възпитаници безкрайното богатство на българската история и личностите, отдали живота си за постигане на на

Студентска изложба за европейска Силистра бе показана в СУ "В. Левски" в Дулово

05.03.2020 17:34

5/3/2020- по инф.от Обл. адм.

На 5 март, в най-голямото училище в Силистренска област-СУ “В.Левски“ в град Дулово бе експонирана изложба за европейска Силистра. Изложбата ще бъде в училището до 20 март.

Да си българин на село

02.03.2020 18:13

НАДЕЖДА

 

Не, не ще остане тъй до края –

има правда, висша правда има:

след нощ утро иде, май след зима...

Позволи ми, Боже, да дотрая,

 

дух убит да видя пак подигнат,

жизнен лек на тежки рани турен:

жилав си, народе, непостигнат

по търпеж и мощ в живота бурен!

 

Дуловски деца и ученици носители на първи награди

02.03.2020 13:34

В град Силистра, в края на месец февруари, се проведе 30-ти юбилеен Областен конкурс "С България в сърцето". Конкурсът е посветен на Трети март - Националния празник на България.

Носители на първа награда в раздел „Детски градини“ са възпитаниците на ДГ“Щастливо детство“ в Дулово. Първото място е за децата от група "Мечо Пух"  с ръководители Гинка Костова и Зерин Карасолак. Малките артисти  са впечатлили журито с изключително емоционалното си изпълнение на класически поетични творби.

Български мартеници от село Черник пътуват към Америка

23.01.2020 18:36

Ние, учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с директор Юксел Хамза,  решихме да популяризираме една уникална, древна българска традиция като изпращаме мартенички в чужбина.

Тази година мартеничките, изработени от нас, ще пътуват до град Шарлотсвил, щата Вирджиния. На тях ще се радват децата от две детски градини в далечна Америка.

Ученици от село Черник се срещнаха с д-р Юксел Ахмед

11.07.2019 14:32

Броени дни след завръщането си от националното състезание за туристически умения „Кристален еделвайс“ участници в отбора от село Черник се срещнаха с кмета на Община Дулово-д-р Юксел Ахмед.

 

 

Валентин Грънчаров-председател на Туристическо дружество „Никола Петров-Караджата“ каза, че отборът от ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ с ръководител Ибрахим Муртаза са били първи сред 5-те училища в общинското състезание и за втора поредна година участват в националното състезание, което се провежда край язовир „Копринка“до град Казанлък.

 

Възпитаничка на ОУ“Христо Смирненски“ Дулово-носител на специална награда от Национален конкурс

06.06.2019 17:54

В град Русе бе проведена церемония по награждаване на участниците в ХVІІІ Национален конкурс „Бог е любов“. Комисия утвърдена със заповед на министъра на образованието и с председател проф.д-р Александър Омарчевски отличи 27 ученици от цялата страна в различните раздели и възрастови групи.

В раздел „Приложно изкуство“ специална награда получи Мелиса Чаушева, ученичка от VІІ клас в ОУ“Христо Смирненски“ Дулово. Мелиса е отличена за изработка на икона Исус Христос, а неин преподавател по изобразително изкуство е Кръстьо Кръстев.

Абониране за Училищни новини