1 ноември – Деня на народните будители!

31.10.2019 15:01

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО,

Поздравявам ви с 1 ноември – Деня на народните будители!

 

УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

 

Приемете поздравите на екипа на Община Дулово по повод уникалния и светъл български празник – 1 ноември, Деня на Народните будители.

В този ден отдаваме своето преклонение, почит и признателност към всички заслужили българи, които през вековете са допринесли за запазване на българската идентичност и духовност и за нейното издигане.

 В този ден всички дейци и творци от сферата на образованието, просветата и културата, създателите на истинското и неповторимо  духовно настояще и бъдеще,  празнуват вечния стремеж към усъвършенстване. Чрез постиженията на науката и художествено-творческите дейности, неустоимия порив да даваш от себе си в полза на другите и обичта към просвещението и познанието поколенията ще запазят същността на Деня на народните будители.

Пожелавам на всички вас най-вече здраве, съпричастност и търпение, вяра и упоритост в нелеката мисия днес - да опазите и съхраните българските традиции и обичаи, да продължавате да провокирате интереса и стремежа на децата, на младите хора към  нови постижения  в образованието и културата.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Юксел Исмаил                                                                                                                        вр.ид кмет на Община Дулово