Апостоле, ние помним твоите завети

18.02.2017 17:02

" Апостоле, ние помним твоите завети"

Всичко започва от детството, а най-силните спомени са тези, в които децата са главните действащи лица. Тази истина, за втора поредна година, потвърдиха в детска градина „Мир“ в град Дулово. За събитието разказа Петранка  Михайлова - гл.учител в детското заведение.

В градината се проведе УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ под надслов " Апостоле, ние помним твоите завети". Децата от група " Бонбони“(с учители-Катя Шопова и Ширин Ваид) представиха своя поетичен рецитал посветен на Апостола Левски. Жасмина Младенова и Нилейн Шефкет от група " Лъвчета"(с учители АнелияСтоянова и Алтен Мустафа) претвориха историята с прекрасните стихове  " Аз съм българче" и " Майко България". Под звуците на песента " Едно голямо слънце" малките "Смехорани"(с учители Галина Дафинова и Уляна Калчева) представиха своя марш на малките деца. На финала на вълнуващото събитие, с националните знаменца в ръчичка, най-малките възпитаници на детската градина - децата от група" Гълъбчета"(с учители Петранка Михайлова и Йълдъз Осман) взеха участие с песента " Знамето ни е трицветно". Директорът на ДГ-Лейла Моллова поздрави всички възпитаници за прекрасния УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ и пожела -"Да пазим заветите на Апостола, да обичаме своята родина-България!"

На 19 февруари, деца, родители и учители, отново ще поднесат цветя  и ще се поклонят пред паметника на Апостола в центъра на град Дулово.

Ваня Петрова