Д-Р АХМЕД ПОЗДРАВИ РАБОТЕЩИТЕ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИНСТИТУЦИИ

11.11.2017 08:39

Д-р Юксел Ахмед, кмет на Община Дулово и Светла Господинова, директор Дирекция “Финанси“ посетиха ЗЖ 1 и 2(Защитени жилища 1 и 2) и ЦНСТ(Център за настаняване от семеен тип), ЦСРИ(Център за социална рехабилитация и интеграция)в Дулово и ДВХПР(Дом за възрастни с психични разстройства)с. Правда.

            Поводът  е 11 ноември-Денят на св.Мина(покровител на беззащитните, болните, сираците и на семейството)-професионален празник на работещите в специализирани социални институции. 

             Екипите към социалните институции получиха поздравителни адреси, цветя, подаръци, торта. Павел Павлов, потребител от ЦНСТ, направи своеобразен разказ за посещенията и участието им в различни събития и дейностите, които се провеждат с тях. Стоянка Димитрова, директор на ЗЖ и ЦНСТ връчи на гостите ръчно изработени сувенири от мъжете в часовете по трудотерапия. И г-жа Димитрова, и Христина Вълчева, управител на ЦСРИ запознаха кмета с дейностите, които провеждат и задачите, които им предстоят до края на годината.

(В ЗЖ 1 и 2 и ЦНСТ-са настанени 35 мъже с психични затруднения, за които се грижат 24социални работници, а в Дома в Правда потребителите са 34, за които грижи полагат 18 човека.)

Ваня Петрова