Инициативи в Дулово

01.03.2017 12:15

Инициативи в Дулово

По повод  1 март, Община Дулово подари на 900 деца от 7-те детски градини и 16-те филиала към тях  красиви мартенички, които ще им бъдат дадени на специалните тържества в чест на Баба Марта.

  В 27-те читалища на общината ще се проведат и тържества, в които самодейните колективи ще бъдат поздравени за Деня на любителското художествено творчество-1 март. В инициативите по повод двойния празник, на Баба Марта и художествената самодейност, ще се присъединят и членовете на пенсионерските клубове и клубовете на инвалида.

 В чест на 3-ти март-НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - на  02.03.2017 г.(четвъртък) от  17.30 часа, читалищните състави към НЧ“Н.Й.Вапцаров“-Дулово ще поднесат на своите съграждани празничен концерт. Веднага след него, от 19.30ч ще има и тържествена заря.

В празничния 3 март(петък) в центъра на града ще се проведе ритуал по издигане на националното знаме на Република България. Жители и гости на града ще се включат и в поднасянето на венци и цветя пред паметниците на Апостола на свободата и на загиналите във войните от Дуловския край.

Ваня Петрова