Новата учебна година в община Дулово

16.09.2017 08:16

С тържествени ритуали и празненства започна новата учебна година в 10-те общински училища и ПГООТ в Дулово. Над 2 700 са учениците в учебните заведения, като от тях 283 са първокласниците.  Всички училища и детски градини получиха поздравителни адреси от кмета на общината д-р Юксел Ахмед по повод 15 септември-първи учебен ден и началото на новата учебна  2017-2018 година. Народният представител Алтимир Адамов изпрати поздравителни адреси до детските градини и  учебните заведения в община Дулово с послание за новата учебна година.

         Д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово и Ивелин Статев-областен управител на Силистренска област бяха специалните гости в първия учебен ден на СУ“Йордан Йовков“ с. Окорш. На тържеството бяха  и кметовете на селата Окорш и Вокил – Емилия Кралева и Ехлиман Ехлиман, родители и жители от населените места.

         Приветствие към присъстващите поднесе директорът на училището Кремена Атанасова, която благодари на колегите си за всеотдайния труд и се обърна специално към първокласниците и към зрелостниците като им пожела успех и дръзновение. След поздравленията на д-р Ахмед и г-н Статев към ученици, учители и родители бе и представянето на първокласниците, които през тази учебна година са 21. В училището, което е с профил“Търговия“, общо се обучават 241 ученици. След празничната програма последва ритуал по посрещане на първокласниците в класната стая.

ВАНЯ ПЕТРОВА