Община Дулово подари абитуриентски бал на зрелостниците

25.05.2019 19:09

За първи път четири средни училища празнуват заедно

Във вечерните часове на 24 май улиците на Дулово бяха огласени от възгласите на абитуриентите от Випуск-2019. По централната улица на града те преминаха в дефиле и бяха изпратени от техните близки и приятели на празничната си бална вечер в местно заведение.

Там бяха посрещнати лично от д-р Юксел Ахмед –кмет на общината и от Доротея Тотева-заместник-кмет“Хуманитарни дейности“, които бяха домакините на празничната вечер.              За първи път тази година четирите средни училища –СУ“В.Левски“ и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт (ПГООТ) от Дулово, СУ“Й. Йовков“с.Окорш и СУ“Хр.Ботев“с.Паисиево- се събират заедно за да честват своите зрелостници. Идеята е на общинското ръководство, като се надяват това да се превърне в традиция. Община Дулово пое и разходите по организацията и провеждането на абитуриентския бал за 143 зрелостници.

След приветственото си слово към младите хора и техните преподаватели, д-р Ахмед поднесе поздравителни адреси, специално изработени медали и персонални подаръци на 31 отличници на випуска.

ВАНЯ ПЕТРОВА