Посветено на Левски

17.02.2017 16:56

Посветено на Левски

През новата учебна година, по проект „Твоят час“, в ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ - село Секулово беше сформиран клуб“Млад журналист“, с ръководител дългогодишният преподавател по БЕЛ Иванка Докторова.

В новата форма участват 11 ученици от 5, 6,7 и 8 клас. Целта е младите журналисти, заедно с родители, да участват пълноценно в училищния живот, в публични изяви, в организирането на различни мероприятия и инициативи. В дейността на клуба се усъвършенстват речевите способности, пишат се журналистически текстове, опознават се различните медийни жанрове. Учениците се подготвят предварително за изявите си, за участие в конкурси, оформяне на информационни кътове по повод исторически събития и национални празници. Журналистите активно се включват в съвместни дейности и събития с участници в други клубове, школи и форми реализирани по проект „Твоят час“.

Вече е факт и второто, специално издание на“ Училищен вестник“ подготвен от клуб“Млад журналист“ и Ученическия съвет, а публикациите са изцяло посветени на 144-та годишнина от обесването Васил Левски. Младите журналисти подготвиха и рецитал посветен на Левски, който оформиха като радиопредаване/в прикачения файл/

Ваня Петрова

Прикачени файлове