ПРАЗНИКА НА ГРАД ДУЛОВО 2019г.

17.05.2019 06:33

По повод Деня на Дулово-14 май празничната програма  започна от 11.00ч. с поредното издание на конкурса организиран от НЧ“Н.Й.Вапцаров“-„Дуловски славеи - 2019”. В него взеха участие над 30 деца и ученици от града и общината.Организаторите и участниците бяха приветствани от заместник-кмет“Хуманитарни дейности“ Доротея Тотева. Изпълненията се оценяваха от жури-музикални специалисти. Организаторите връчиха грамоти на всички участници, а най-добрите получиха специални плакети.  Зрители и участници получиха като подарък, осигурен от „Каолин“ЕАД, танцови изпълнения на група“Веселяците“ от град Русе.  Децата на Дулово ще посрещнат  Първи юни с празник организиран от фирма „Каолин“ЕАД, отново с участието на група“Веселяците“. Събитието ще бъде на 31 май от 12.00ч пред офиса на фирмата.

От 14.00ч.  беше открит  XIII-я  Дуловски карнавал „Златното магаре”, с водещ Влади Въргала.Изявите на участниците от детски градини, училища, читалища и пенсионерски клубове от града и общината бяха оценявани от специално жури. Всички получиха грамоти за участие, а най-оригиналните получиха бронзови, сребърни и златни медали.

  Веднага след карнавалното шествие , от 19.00ч.,  се проведе празничен концерт с участието на  Академичен танцов театър – гр. Варна.Жителите на града бяха поздравени със специално слово от кмета на общината д-р Юксел Ахмед.Почетен плакет на кмета бе връчен на Радомир Чолаков- изпълнителен директор на„Каолин“ЕАД- за благотворителната дейност на фирмата в сферите на здравеопазването, образованието, културата и спорта в града и населените места в общината.

Денят на Дулово  завърши с 10-минутна красива празнична заря.

Ваня Петрова