„ Розите на България-2019“- в Дулово

13.05.2019 13:07

С празничен спектакъл децата от ДГ „ Мир” и ДГ „ Щастливо детство” град Дулово отбелязаха Денят на Светите братя Кирил и Методий-11май.

В центъра на град Дулово, със съдействието и подкрепата на Община Дулово, за втора поредна година се проведе истински спектакъл с главни участници децата от детските градини „Мир“ и „Щастливо детство“. Ето какво споделиха директорките-Петранка Михайлова и Йълдъз Осман.

„Инициативата, която   проведохме  в центъра на града, поводът  по  който  се бяхме  събрали  деца, учители, родители  е за идеята да подкрепим българските училища и българските общности по целия свят. Там  всяка година на 11 май те  отбелязват ДЕНЯТ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ -11 май-със хоро, българско хоро и така те представят  нашата държава, популяризират БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И ТРАДИЦИИ и не забравят, че са БЪЛГАРИ.  Надяваме се това да стане традиция в нашия град! От 2018г.-по инициатива на МОН- концерта на нашите деца  се провежда под надслов „ РОЗИТЕ НА БЪЛГАРИЯ” . Благодарим за подкрепата и съдействието  на Община Дулово, на децата за блестящото представяне, на колегите за труда, който положиха това да се случи в нашия град, на родителите, че винаги ни подкрепят и помагат в името на децата.“