Продължават действията на пожарникари и полицаи за ликвидиране на последиците от бурния вятър и интензивния дъжд

05.11.2023 09:52

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

Продължават действията на пожарникари и полицаи за ликвидиране на последиците от бурния вятър и интензивния дъжд

 

 

 

В днешния ден продължават действията на екипите на противопожарните служби в Силистра и Дулово за ликвидиране на последиците от бурния вятър и интензивния дъжд в двете общини. Над 20 сигнала са получени вчера на единния европейски номер за спешни повиквания 112 – основно за повалени дървета и стълбове от електропреносната мрежа.

По време на бурята 63-годишен мъж е загинал, а съпругата му е в тежко състояние при трудова злополука в село Секулово. По първоначални данни върху тях се срутила сграда, вследствие на което мъжът починал, а жената получила тежки травми.

Вчера в селата Долец, Колобър, Прохлада и Таслаково бе обявено частично бедствено положение. Там са повредени над 100 покрива, има множество паднали дървета и стълбове.

Екипи на пожарната са отстранили голям брой повалени дървета по пътя Силистра – Добрич, в района на село Средище, край село Главан, село Калипетрово, селата Прохлада, Секулово, Колобър, Поройно, Скала и др.  На много места са отстранени паднали стълбове от електропреносната мрежа и скъсани проводници. По време на бурята в областния град е ликвидиран пожар, причинен от късо съединение, без да се стигне до материални щети.

С разпореждане на началника на РУ-Дулово главен инспектор Ивелин Иванов вчера след бурята, през цялата нощ и днес в село Долец е организирана полицейска охрана, за да се избегнат престъпни посегателства от повредените къщи. Там към момента електроснабдяването е възстановено, нормално е започнала работа и секционната избирателна комисия.

 

 

05.11.2023 г.                                                  Пресцентър на ОДМВР-Силистра