Денят на Ботев бе почетен в Дулово

03.06.2017 13:06

С поднасяне на цветя и венци пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски дуловчани се включиха в общонародното възпоменание за  Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

На 2 юни, минути преди 12.00ч, д-р Юксел Ахмед,кмет на Община Дулово положи цветя пред паметника, последван от представители на общински институции, неправителствени организации, политически партии и група ученици от ОУ“Хр.Смирненски“. Всички присъстващи почетоха героите под звука на сирените.

Във вечерните часове, Доротея Тотева заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ произнесе слово за значението на паметната дата 2 юни и припомни, че в центъра на града е изграден Паметник на загиналите във войните от Дуловския край. Това е доказателство, че за Отечеството, за неговата свобода и независимост няма значение етнос и религия, а единствено волята и силата на духа, за да го браниш и защитаваш. Солисти на  ДВГ“Веселие“ към читалището и  патриотичната група към Общинската организация на ветераните от войните изнесоха поетично-музикален рецитал по стихове на Христо Ботев. В чест на героите и тяхното дело имаше и заря.

Ваня Петрова