Кризисният щаб към Община Дулово заседава превантивно

05.01.2017 16:10

Днес(05.01) от 14.00 часа,  кметът на Община Дулово д-р Юксел Ахмед,   свика общинския кризисен щаб във връзка с предстоящото  застудяване и усложняване на метеорологичната зимна обстановка. Бяха синхронизирани и разпределени  задачите по различните институции.

На превантивното заседание стана ясно, че болницата разполага с необходимите лекарства и има готовност за включване на генератор. Родилките за периода(четвъртък-поноделник) са две и са от града, а 20-те болни от цялата община на хемодиализа по график се извозват от силистренската болница  и ще останат там. От домашния социален патронаж имат готовност за обслужване на хората, които са към тях. Директорите на учебните заведения и детските градини имат ангажимента за наблюдение и обезопасяване на парните инсталации и водоснабдителните съоръжения.

Всички присъстващи – РСПБЗН, РУ“Полиция“, ВиК, Енерго-про, докладваха че са  готови  с необходимата техника, машини и екипи. От Районната пътна служба съобщиха, че разполагат с два роторни снегорина, 2 опесъчаващи машини, 4 трактора, 100т осолен пясък и 20т сол.

За почистването на общинската(четвъртокласна)пътна мрежа има 17 трактора и 5 фадроми. Още в началото на зимния период от общината са разнесли осолен пясък за критичните отсечки и по стръмните участъци. За тази година за снегопочистването има близо 70 х.лв съобщи д-р Ахмед и запозна присъстващите с обръщението, което е направено към всички жители на общината. В него се акцентира за съблюдаване на ограничителните мерки за шофьорите, които се налагат при усложнена зимна обстановка.
В тази връзка кметът  моли гражданите, да се снабдят с хранителни продукти от първа необходимост и лекарства,а хронично болни, възрастни хора и бременни жени да бъдат особено внимателни.

За проблеми и аварии жителите да звънят на 112, има и осигурено оперативно дежурство към общинската администрация.

 Ваня Петрова