Наградиха победителите от областния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” Малки художници от Дулово и Черник са сред отличените

13.09.2017 14:12

Дванадесет деца, победители от областния кръг на националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”, получиха награди днес в Силистра. Конкурсът се организира от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” за 14-ти пореден път, като в последните години е и с международно участие.

Според регламента конкурсът се провежда в три възрастови групи и в три категории. В тазгодишното му издание на областно ниво в РДПЗН-Силистра са получени 25 рисунки на 25 деца.

Жури с председател главен инспектор Евлоги Стамов - началник на сектор „Превантивна и контролна дейност”, и членове Вихрен Иванов – преподавател по изобразително изкуство, старши инспектор Тодор Димитров и инспектор Явор Минков от РДПБЗН, са оценили рисунките и определили победителите, чиито творби ще бъдат включени в националния кръг на конкурса през октомври в София.

В групата на най-малките – от 7 до 10 години, в първа категория са отличени рисунките на Беркай Абедин – с.Сокол, Антонио Ангелов – Силистра, и Тодор Ангелов – с.Сокол. Във втора категория победители са Мирослав Черников, Цвета Георгиева  и Метин Ниязи – и тримата от Силистра.

Призовите места в категорията от 11 до 13 години заемат Емир Фикрет – с.Черник, Дарина Христова – Дулово, и Неврие Исмет – с.Черник.

При най-големите участници – от 14 до 18 години, победители са Александра Иванова – Дулово, Иван Иванов – Силистра, и Дионисий Марков – Силистра.

Грамоти и предметни награди, осигурени от клуба по пожароприложен спорт, на победителите връчи главен инспектор Евлоги Стамов. Той им благодари за участието и пожела много успехи през новата учебна година.

Част от рисунките от конкурса са подредени в изложба във фоайето на Обединения детски комплекс в Силистра, която бе открита днес.

 

12.09.2017 г.                                            Пресцентър на ОДМВР-Силистра