ОТ СУ“ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ В ДУЛОВО ПОЗДРАВЯВАТ СВОИТЕ ТАЛАНТИ, ЗАЩОТО ИМАТ ДЕСЕТ УЧАСТНИЦИ – ДЕСЕТ НОМИНАЦИИ!!! ЧЕСТИТО!!!

11.04.2017 08:11

ЕДИНАДЕСЕТА ОБЛАСТНА ЛИТЕРАТУРНА КОНФЕРЕНЦИЯ

„ СВЕТЪТ НА ЖИВОТНИТЕ В БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА И КУЛТУРА“

/ „АКО МОЖЕХА ДА ГОВОРЯТ…“ /

 

 Още първите дни от пролетната ваканция доставиха радост и удовлетворение на десет ученици от СУ „Васил Левски“, гр. Дулово. Незабравими ще останат спомените от престоя в град Велико Търново на 7, 8 и 9 април 2017 г. Десет ученици с ръководител Копринка Калчева и пом.ръководител Стилияна Черкезова представиха дуловското училище в Областната литературна конференция на тема „Светът на животните в българската литература и култура“ с надслов „Ако можеха да говорят…“, зададена от научния ръководител на форума - проф. д-р Радослав Радев от Великотърновския университет.

Единадесетата литературна конференция събра в аулата на ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“ над 50 участници – ученици от средните училища в Силистра, Дулово, Тутракан и Главиница. Присъстваха официални гости от гр.Силистра и гр.Русе

Всичките десет  участници от СУ „Васил Левски“, гр. Дулово бяха номинирани след впечатляващото представяне на творчески текстове по зададената тема. Те бяха специално поздравени от проф. д-р Ценка   Иванова, декан на Филологически факултет, и проф. д-р Радослав Радев, председател на журито.

Да поздравим нашите ученици – вече студенти във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“ : Тодор Стоянов, Мая Иванова, Нергис Ердинч, Жюлияна Георгиева, Шерин Ресми, Кристиян Димитров, Александър Добринов, Димитър Валентинов от XIа клас; Берна Сали от XIб клас и Мартин Даниелов от XIIб клас.

На базата на издадените удостоверения за представяне в конференцията те вече имат правото да се запишат в Великотърновския университет без кандидатстудентски изпит.

ЧЕСТИТО!