Празник на спорта в ДГ“Мир“-Дулово

22.05.2017 11:48

В истински празник на забавленията, игрите и усмивките се превърна спортната надпревара в детска градина „Мир“ в град Дулово. За нея разказва Анелия Събева-учител в детската градина:

„В навечерието на 24 май, чрез интересен сценарий, заедно – децата и педагозите проведоха спортен празник под надслова“Ние раснем здрави и силни“. В оспорваните състезания се включиха децата от групите „Лъвчета“, „Бонбони“, „Гълъбчета“ и „Смехорани“. Интересните спортни игри –скачане с чували, „Най-бърз отбор“, „Състезавам се с тротинетка“, „Пъргави врабчета“-бяха наблюдавани и оценявани от специални съдии- учителките: Алтен Мустафа, Йелдъз Осман и Ширин Ваид, които с усмивка, но и с много точност и прецизност оценяваха малките спортисти.

Със смях и аплодисменти бяха огласени спортните площадки на детското заведение, но те притихнаха, когато бяха връчени грамотите, топките и лакомствата на участвалите отбори лично от г-жа Лейла Моллова-директор на ДГ“Мир“. Тя приветства и поздрави състезателите със спортния им дух и желание да се състезават и спортуват, за да пораснат здрави и силни. Празникът продължи с музика и разбира се, с още игри и забавления.“

Ваня Петрова