Трети март в Дулово 2020г.

03.03.2020 17:04

На националния празник на България, 3-ти март, жители и гости на Дулово  честваха деня с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Васил Левски и на загиналите във войните от дуловския край, с празничен концерт на самодейни състави от НЧ “Н.Й.Вапцаров“ и НЧ “Бялата лястовица“.

Тържественият ритуал по повод Националния празник  започна в 10.00 ч. с издигане на знамето на Република България под звуците на Химна на България.Честта да издигнат българския трикольор имаха учениците Дениз Халид, Катя Кънева и Хатидже Сали от СУ“В.Левски“-Дулово. Слово по повод 142 г. от Освобождението  произнесе заместник-кметът  Доротея Тотева.

В празничния ритуал и в поднасянето на  венци и цветя пред паметниците на Васил Левски и на загиналите във войните се включиха народният представител Алтимир Адамов, председателят на ОбС-Дулово инж.Невхис Мустафа, кметът на общината д-р Юксел Ахмед, заместник-кмет Доротея Тотева, общински съветници, директори на училища и детски градини, представители на политически партии и неправителствени организации.

След тържествената част, празникът  продължи с концерт на  самодейците от НЧ “Н.Й.Вапцаров“, НЧ “Бялата лястовица“, група за патриотични песни.

 Дуловчани и гостите на града се хванаха  на празничното третомартенско  хоро, водено от кмета на общината д-р Юксел Ахмед.

ВАНЯ ПЕТРОВА