УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО, УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И КМЕТОВЕ НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА, УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ

11.10.2016 20:02

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО,

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И КМЕТОВЕ НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА,

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ,

Приемете сърдечните ми поздравления по повод  Деня на българската община - 12 октомври.

Още в първите закони на България се отделя специално място на общините като  най-пряката връзка на народа с държавната власт. В първата демократична Конституция на самостоятелната българска държава – Търновската- приета на 16 април 1879 г. в Глава 1, чл. 3 е записано-“Територията административно се дели на окръжия, околии и общини.” На 12 октомври  1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници. Общото събрание на Национално сдружение на общините,през 1998г,взема решение честването на Деня на българската община всяка година да бъде на 12 октомври.

През годините общините се утвърдиха като самоуправляващи се институции, но това не би било възможно без ежедневните преки срещи с хората от селата и градовете, без тяхното мнение и препоръки, без тяхната лична активност към местните проблеми и инициативи. Затова искам да благодаря на жителите на община Дулово за тяхното разбиране и подкрепа, да им пожелая здраве и успешни дни.

 На всички ангажирани с общинското управление- съветници, кметове и общински служители - пожелавам най-вече здраве и все така отговорно  и всеотдайно да работят за просперитета на Община Дулово.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЧЕСТИТ ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА!

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД

кмет на Община Дулово