Информационен бюлетин за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 19-22.08.2016 г.

23.08.2016 08:29

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

АДМИНИСТРАТИВНА ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

Информационен бюлетин

 

за регистрираните престъпления, произшествия и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, за периода 19-22.08.2016 г.

 

 

Силистра. Щастлива случайност предотвратила телефонна измама в Силистра. В петък 80-годишна жена получила обаждане по телефона от мъж, представил се за лекар. Мнимият медик съобщил на жената, че дъщеря й е в болница в критично състояние и се нуждае от животоспасяваща операция, която трябва да се заплати. Възрастната жена успяла да събере 2000 лв. и в момента, когато излизала да ги предаде, се засякла на входната врата с дъщеря си, която се прибирала вкъщи. За случая в полицията е подаден сигнал и се провежда разследване. Образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. Три тона кюспе са изгорели в двора на фирма в село Калипетрово вчера. Продуктът се е самозапалил около 09.25 часа. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра загасили пожара и така спасили 10 тона кюспе.

Небрежна работа с огън станала причина за пожар в частен имот в село Средище вчера около 20.10 часа. Изгорели 200 бали фураж. Огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа загасили пожара, преди да обхване къщата на стопаните.

Три пожара в сухи треви са възникнали през почивните дни в Силистренска област. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Произшествията са станали на два адреса в село Калипетрово и край село Богорово. Няма материални загуби. Край село Калипетрово е спасена овощна градина.

Дуловски огнеборци са участвали в помощна операция в землището на село Поройно в събота около 12.00 часа. Там е възникнала авария в електропреносната мрежа, изгорял е високоволтов предпазител.

 

 

22.08.2016 г.