Весело лято

24.07.2020 07:28

Лятото е време за игри и забавления за децата, но епидемичната обстановка ограничава провеждането на много дейности. За това как можем да осмислим свободното време  на децата през ваканцията, да научат нови и полезни неща, да спортуват и да се забавляват, разказва Мариана Маринова-председател на НЧ “Бялата лястовица-2018“ в град Дулово.

На 22.07.2020 г., се проведе еко инициативата „Да вдъхнем живот на отпадъците“, организирана от НЧ „Бялата лястовица – 2018“ с партньорското съдействие на СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“. 

В събитието взеха участие децата от детския лагер „Нещотърсачи“, организиран от НЧ „Бялата лястовица - 2018“ (20-25.07), както и по-големи младежи, които неведнъж са засвидетелствали своята загриженост за опасността от замърсяване с трудно рециклируеми суровини.

Децата участваха в няколко работилници, в които изработваха плетеница от найлонови торбички, тъкаха на картонен стан с отпадъци от хартия, изработваха сувенири и играчки от пластмаса, показаха как се изхвърлят пластмасови бутилки.

Всички участници в събитието се забавляваха с игрите: „Най-бързите картонени крака“ – надбягване с кутии за обувки; „Махалото“ – събаряне на пластмасови кофички с импровизирано махало; „Ти виждаш, аз чувам“ – участниците се напътстваха един друг за „безопасно“ преминаване между пластмасови кофички.

Вдъхвайки нов живот на отпадъците, децата заявиха своята загриженост за опазването на околната среда.

Image removed.Събитието е част от проект „Партньорство за красива и чиста България”, част от програмата _Място България на Сдружение „БГ Бъди активен“ с подкрепата на Фондация „Кока-Кола“.

#ДуросторумДръстърСилистра #БезОтпадъци #ЛесноНаЧисто

 

Ваня Петрова