ПОЗДРАВ ЗА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР

19.10.2020 06:19

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО,

На 19 октомври се чества паметта на Св.Йоан Рилски-Чудотворец, посветил себе си на хората, изцелявал ги от физически и духовни болести и по тази причина наречен -небесен закрилник на българския народ, избран за покровител на българските лекари през 1996г. Дататастава професионален Празник на българския лекар.

По този повод ми позволете, от ваше и от мое име, най-сърдечно да поздравя всички лекари от нашата община  по случай  Деня на българския лекар, който отбелязваме днес, 19 октомври.

В тези нелеки времена, когато  по целия свят всеки  е поставил на челно място в своята ценностна система здравето, всички отправят погледи към лекарите. В името на пациента, на  неговото здраве и живот  протичат дните и нощите и на българските лекари. Те са изпълнени с напрежение, съпричастие към страданието на болните и незаменим, огромен труд.

 Да си лекар е невъзможно без усещане за професионален и човешки дълг.  Професията налага отдаденост, но изисква и призвание. Тя носи и огромно удовлетворение от добре свършената работа. Нищо не може да се сравни с благодарността в очите на пациента и близките му, когато лекарят е успял да помогне, с радостта и неподправената, истинска почит за стореното добро.

Пожелавам на всички лекари здраве и сили, за да са в състояние да помагат на хората, вяра в себе си и собствените възможности, за да  повярват и страдащите, надежда, за да я има и в другите, обич към хората и мъдрост, за да го няма отчаянието в трудните мигове!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-Р ЮКСЕЛ АХМЕД                                                                                                                         кмет на Община Дулово