1 ноември – Деня на народните будители

31.10.2020 16:59

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДУЛОВО,

Приемете поздравленията ми по повод

  1 ноември – Деня на народните будители!

 

Поднасям, от свое и ваше име, приветствия и благодарности към всички дейци и творци от сферата на образованието и културата - днешните будители - от нашата община.  

В настоящите нелеки времена те са създателите на истинското и неповторимо  духовно настояще и бъдеще, чрез тях празнуваме и вечния човешки стремеж към усъвършенстване. С постиженията на науката и художествено-творческите дейности, неустоимия порив да даваш от себе си в полза на другите и обичта към просвещението и познанието, поколенията ще запазят същността на Деня на народните будители.

Нека в този ден да отдадем своето преклонение, почит и признателност към всички заслужили българи, които през вековете са допринесли за запазване на българската идентичност и духовност и за нейното издигане.

На този уникален и светъл български празник – 1 ноември, Деня на народните будители, пожелавам на всички вас най-вече здраве, съпричастност, вяра в собствените сили и нека въпреки обстоятелствата днес - да опазваме и съхраняваме българските традиции и обичаи, да продължаваме да подкрепяме интереса и стремежа на децата, на младите хора към  нови постижения  в образованието и културата.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

д-р Юксел Ахмед                                                                                                                         кмет на Община Дулово