Апостоле, ние пазим твоите завети

20.02.2021 17:20

 „Левски, твоето име ще тачим,

Твоя подвиг и твоята чест,

Че живота си ти не пожали,

За да бъдем свободни ний днес!“

 

С този стих продължава традицията в ДГ“Мир“в Дулово посветена на уроците по родолюбие сред най-малките жители на града и общината. За поредния ценен урок разказва Петранка Михайлова-директор на детската градина.

 

В деня, в който цяла България се прекланя пред Васил Левски - 19.02.2021г. във всички групи на ДГ „ Мир“ се проведе „Урок по родолюбие“ под надслов:

„ Апостоле, ние пазим твоите завети“, посветен на 148 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, светиня на България.

Децата се запознаха със заветите на Апостола ратувал за чиста и свята република, за закони, пред които всички ще бъдат равни, за Родина, в която всички хора ще живеят в мир, любов, спокойствие, разбирателство и не пожалил своя живот- завършил своя земен път с достойнство, с чувство на изпълнен дълг към България и българския народ.

С литературно-музикална програма нашите възпитаници по детски се поклониха и отдадоха своята почит и признателност към делото на Васил Левски- Апостола на свободата!

Апостоле, поклон пред делото ти свято! И нека всеки ден да припомняме на нашите деца, че имаме светли исторически личности, които не трябва да се забравят, а да бъдат пример в нашия живот- на децата ни и на всички нас!