Център за обществена подкрепа- Дулово, провежда кампания, със съдействието и подкрепата на Националната мрежа на децата, която е под надслов "Направи магия. Подари книга на дете."

21.12.2021 14:07

 Коледа е магия и любов, и всяко дете чака с нетърпение идващите празници и мечтаните подаръци-споделя Магдалена Панева, ръководител на ЦОП Дулово
За съжаление има много деца, които мечтаят да получат книга, но това никога не се случва. Всъщност, всяко пето дете в България няма  изобщо книжки или не са  подходящи за неговата възраст.

Инициативата има за цел да направи книгите част от живота на децата, които обикновено не получават или нямат книжки. 

Тя се провежда за втора поредна година в рамките на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи, в партньорство с Национална мрежа за децата и с подкрепата на Experian.

ЦОП- Дулово заяви участие и е сред избраните от дарителите, за да зарадват своите потребители за Коледа с красиво илюстровани книги  и енциклопедии.

Всички заявени книги са предварително подбрани от екипа на социалната услуга, според възрастта  и интересите на децата от различни населени места в цялата община. За най- малките има много красиви музикални книжки, а за по- големите интересни енциклопедии за България, животните и света, сборници с любими  приказки, самоучители за рисуване  и юношески романи.

 

Ваня Петрова