Урок по родолюбие в ДГ „ Мир“ „ Апостоле, ние пазим твойте завети“

20.02.2022 07:20

На 18.02.2022г децата от ДГ„Мир” проведоха урок по родолюбие под надслова „Апостоле ние пазим твойте завети”-по повод 149 г.от гибелта на Васил Левски - Апостола на Свободата.

Стана традиция на този ден  в детска градина „Мир” да почитаме тържествено паметта на Васил Левски, чиято безрезервна отдаденост на делото на което е посветил живота си-освобождението на България от османско иго -  го възвисява в съзнанието ни като свята личност  - казва Петранка Михайлова - директор на градината. Първият, който не само осъзнава, че българите трябва да извоюват свободата си сами, а и предприема реални действия това да се случи и това го превърща   в най-ярката личност, живяла в епохата на Възраждането.

Ангел Ангелов -учител по история в СУ „Васил Левски ” -  Дулово  представи, чрез мултимедия,  живота и делото на Апостола на Свободата и разказа  на децата за святото дело в името на свободата, за неговата смелост и лъвско сърце.

Децата от подготвителните  групи на ДГ с много патос и вдъхновение пяха песни и рецитираха стихотворения за Васил Левски.

Госпожа Михайлова  благодари на децата за вълнуващата поетично-музикална програма, която представиха  и изказа благодарност на господин Ангелов за интересния урок по история посветен на Васил Левски, който преподаде на децата.

„Апостоле,България тъгува,

но горда е със подвига ти свят.

Защото свобода не се купува

И само чистите във името й мрат!”

Поклон пред делото на Апостола на Свободата!“