Общински конкурс „Пиша вярно и красиво”

19.11.2012 10:06

 В ОУ”Хр.Смирненски” се проведе Общински конкурс „Пиша вярно и красиво”

При много добра организация и с участието на 45 ученици от 10-те общински училища от община Дулово на 17 ноември, събота, в ОУ ”Хр. Смирненски” се проведе третото издание на Общинския конкурс „Пиша вярно и красиво”. В рамките на един час ученици от ІІ до ІV клас трябваше да изпълнят заданията подготвени от специална комисия. Според родителите, този конкурс е мини-изпит и техните деца вече ще могат по-спокойно да участват в матурите по-нататък. Пак според родителите по този интересен начин учениците, а и учителите имат възможност да проверят своите знания и постижения в овладяването на писмената българска реч.

Много висока оценка за подготовката и провеждането на Деня на грамотността и общинското състезание „Пиша вярно и красиво” получи ръководството на дуловското училище от кмета на Община Дулово д-р Юксел Ахмед и от Пепа Лазарова от РИО Силистра. Д-р Ахмед поздрави всички участници за куража да се включат в това състезание и пожела успех на учителите, училищните ръководства и родителите в по-нататъшната им съвместна дейност. Поздравления и грамоти получиха и трите средни общообразователни училища в Дулово, селата Окорш и Паисиево, началното училище в село Поройно, основните училища в селата Правда, Секулово, Черник, Чернолик и Яребица.

Докато оценителните комисии заседаваха за участници и гости имаше литературно- музикална програма Но все пак бе състезание и както знаем в състезанието има и класация - за отличените на първите места по класове бяха осигурени специални отличия – предметни награди и грамоти, имаше и поощрителни грамоти,а организаторите се бяха погрижили за всички участници да има грамоти и приятна изненада – торта с красиви пламтящи свещички.