ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ

13.11.2023 17:10

На 10.11.2023г, от 14.00ч, в препълнената ритуална зала на Община Дулово, се проведе тържествена сесия, на която бяха връчени удостоверенията на новоизбраните общински съветници, кметове на населени места и кмета на Община Дулово.

За четиригодишния период на мандат 2023-2027 г в Общински съвет - Дулово, ще има 29 съветници: 3-ма от Коалиция „ЗАЕДНО ЗА СИЛНА ОБЩИНА“, 11 от ПП ГЕРБ и 15 от ДПС.                                                                 25 са кметовете на селата, а 26-я е ще бъде назначен. Новият кмет на общината е инж. Невхис Мустафа - издигната от ПП ДПС. 

Заседанието бе открито от Минчо Йорданов - областен управител на Област Силистра. Резултатите от изборите бяха представени от Гюнай Незир - председател на ОИК – Дулово, който връчи удостоверенията на новоизбраните съветници и кметове. Областният управител, като представител на държавната власт и по ЗМСМА прикани новоизбраните съветници, кмета на общината и кметовете да положат клетва и да подпишат  клетвените листи.  По-късно той отправи приветствие и връчи на новия кмет - г-жа Мустафа, кметската огърлица и символичния ключ на град Дулово. 

След полагането на клетвата заседанието бе водено от най-възрастният общински съветник Марин Малчев.

Със специални послания към присъстващите се обърнаха народният представител д-р Джевдет Чакъров,  Иво Йорданов - архиерейски наместник в Дуловския район от Доростолската епархия на БПЦ и районния мюфтия Мюддесир Мехмед. На тържественото заседание присъстваха народния представител Гюнер Ахмед и заместник-областният управител Илиян Великов, жители и гости на Дулово.

 

 За избор на председател на ОбС Дулово бе направено само едно  предложение - за инж. Сезгин Галиб от ПП ДПС, който бе избран с 18 гласа, 11-против.

  Следващото заседание на ОбС Дулово е насрочено  за 14 ноември от 11 ч.