Информационен бюлетин за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 16/17.01.2024 г.

17.01.2024 17:54

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДИРЕКЦИЯ “ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА”

 

 

 

 

Информационен бюлетин

 

 

за регистрираните престъпления и пожари на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, на 16/17.01.2024 г.

 

 

Дулово. Близо три пространствени куб.м дървен материал, незаконно добит от горския фонд, са намерени в два частни имота в Дулово при полицейска проверка, извършена вчера. Дървесината, за която собствениците не представили необходимите документи, е иззета,  образувани са досъдебни производства.

Извършител на кражба е разкрит от служители на РУ-Дулово. Сигнал за противозаконно отнети 4500 английски паунда, 1000 лева и златни накити от частен дом в село Черник бил получен в полицията преди дни. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия като извършител е установен 21-годишен от същото село. Той е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Силистра. 20-годишен е установен да управлява лек автомобил „Фолксваген“ след употреба на дрога. На 16 януари около 19:50 часа мъжът бил спрян за полицейска проверка по ул. „Добрич“ в областния град. С техническо средство било установено, че шофира след употреба на кокаин. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ, задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Тутракан. 31-годишен неправоспособен управлявал лек автомобил „Пежо“ без регистрационни табели вчера в село Богданци. Той бил засечен при проверка, извършена от полицейски служители, вчера около 15:40 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

43-годишен е засечен да шофира лек автомобил „БМВ“, след като е лишен от това право по административен ред. Полицейски служители го засекли в района на Тутракан и след справка установили, че водачът има връчени и влезли в сила заповеди за прилагане на принудителни административни мерки и наказателни постановления. Образувано е досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението. 71-годишен мъж е загинал при пожар в дома си в село Преславци. Произшествието е станало вчера около 20:30 часа. Два екипа огнеборци на РСПБЗН-Тутракан и Противопожарен участък – Главиница участвали в гасенето, при което открили трупа на собственика в приземния етаж на двуетажната къща, която изгоряла. Според първоначалните данни запалването е причинено от неправилно ползване на печка на твърдо гориво и неизправен комин. Загиналият е бил трудноподвижен и сам е обитавал къщата. По случая е образувано досъдебно производство и цялостното му изясняване продължава.

Други два пожара са погасени от екипи на противопожарните звена вчера. Няма материални щети. Горели са сухи треви в района на село Окорш и отпадъци в метален контейнер в Силистра, където са спасени два леки автомобила, паркирани в близост.

 

 

17.01.2024 г.