ПРОГРАМАТА „УЧИЛИЩЕН ПЛОД“ СЕ РЕАЛИЗИРА УСПЕШНО В НАЙ-ГОЛЯМОТО УЧИЛИЩЕ В ОБЛАСТ СИЛИСТРА-СОУ“В.ЛЕВСКИ“ДУЛОВО

15.02.2013 13:39

 

За дейностите по програмата разказва Ивелина Крумова-и.д. директор на училището.“На 12.02.2012г. в класната стая на ІІа клас на СОУ „Васил Левски” гр. Дулово се проведе „Вечер на Ябълката”. Това е част от съпътстващите мерки за прилагане на програмата „Училищен плод”, по която всички ученици от начален етап в нашето училище получават два пъти седмично плод – като следобедна закуска. Г-жа Вяра Крумова поздрави всички и откри вечерта с песен от всички ученици, след това всеки от тях прочете или разказа нещо за ябълката.

 

Децата намериха информация за произхода на ябълката, за съдържанието на витамини и полезни вещества в нея, за ролята на плода в здравословният начин на живот. С голям ентусиазъм учениците представиха сортовете, познати в различните континенти и държави. Имаше стихчета и песни. Кулинарните умения на майките показаха в колко различни форми може да се консумира плода. „

ПЕДАГОГИЧЕСКИ МЕРКИ

Училищен плод”

 

МЕСЕЦ НОЕМВРИ

 

На родителски срещи по класове в Начален етап, класните ръководители запознаха родителите с програмата „Училищен плод”

В средата на месец Ноември в училищното фоайе беше организирана изложба от учениците от ІVа и ІVб клас, свързана с програмата „Училищен плод”.

За реализиране на това мероприятие учениците от двата четвърти класа бяха предварително разделени на групи. Поставена им бе задача да издирят любопитни факти за произхода, разпространението, полезното действие на плодовете и зеленчуците, включени в програмата, да открият вкусни рецепти, да изработят рисунки и апликации, да накарат плодовете и зеленчуците да „оживеят” в образите на различни животни и предмети.

Учениците с желание и интерес се включиха в изпълнението на поставените задачи.

След събирането на достатъчно материали четвъртокласниците, заедно с класните ръководители Веселка Андреева и Мариела Дачева изготвиха постери, съдържащи интересни факти за плодовете и зеленчуците, подредиха изработените рисунки, апликации и фигурки в изложба, озаглавена „Вкусно и полезно”.

 

 

 

 

Училищен плод”

 

м. януари

 

В началото на учебната година, след като получихме одобрението за участие в програмата „Училищен плод”, на родителски срещи по класове в Начален етап, класните ръководители запознаха родителите. Учениците от ІІа, ІІб, и ІІв клас се заеха с реализиране на своите интересни идеи за представяне на плодовете и зеленчуците.

Учениците от ІІа клас решиха да представят ябълката. Разделиха се на групи и всяка си имаше различна задача. Едната от групите намери интересни факти за произхода на ябълката. Втората група разкри витамините, които се съдържат в нея. Трета група деца издири рецепти за сладкиши с ябълка. За майките остана да приготвят различни рецепти с превъзходния плод.

Учениците от ІІб клас се запознаха със здравословния начин на хранене. Плодовете и зеленчуците са необходимата и важна част от него. На празника, организиран в чест на плодовете се представиха химическият състав и полезните им хранителни съставки.

С много стихчета и песни учениците от ІІв клас направиха представяне на плодовете и зеленчуците, които са част от програмата „Училищен плод”. Децата направиха постери и изложба с рисунки.